Maya Alysha's FotoPage
Lilypie 3rd Birthday Ticker
By: Maslina Mohd Imran

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 22-Nov-2008 02:29 Email | Share | | Bookmark
I'm 3 now...!!!

happy birthday dearie..
you are now 3...
be a good daughter & sister...
View all 15 photos...
Happy Birthday my dearie Maya Alysha... You're 3 now... Cepatnyer masa berlalu... Alysha pon dah genap 3 tahun...
This year mummy just buy cake & present for the dearie. Tak sempat nak plan to celebrate will all my fp collegues. Mummy toooo busy with my work and prepare to move to new house. Insya Allah another 2 weeks, mummy akan masuk ke rumah baru... All of us soooo excited. Tak sabar sebenarnyer nak move in. First is because my new house dekat sangat ngan my office. It just take 10 minutes. Less than 5 km... After this, mummy should have more time to play with my kids.





Monday, 13-Oct-2008 01:39 Email | Share | | Bookmark
New image...

Iskandar with his cute smile
Do we look a like??
Sian kak long sakit mulut... ulser.. leh senyum lagi tuh..
View all 12 photos...
This is the latest photo after balik beraya dari Penang. Mummy with new hair cut. Rambut start gugur teruk sangat. Gi Thomas & Guy to get advice. At last from long hair kena cut jadi short hair... Kalo ikutkan my plan sebelum raya arituh, nak perm rambut kat hujung jer... tapi memandangkan lepas raya mummy nyer rambut gugur teruk, so mummy decide nak kena cut jugak rambut nih... risau sangat tengok rambut gugur...

Mummy start realized rambut gugur is bcoz Iskandar dah start main air liur dier... Jari habih dikulumnyer...sabor jer laaa... Tapi mummy puas hati coz iskandar dah makin cerdik. Dah banyak senyum setiap kali orang agah kat dier... Pipi dah makin tembam...hehehe... mummy memang rindu sangat kat pipi dier tiap2 hari...

Alysha pulak dah makin besar. Makin pandai nak bergaya. Tapi ang ruginyer dia dah tak minat nak pakai gaun. Yesterday ikutkan plan nak pakai gaun yang Mummy beli dari Shikin. Alysha menangis lagi suruh bukak balik. Sabor jer laaa anakku ini.... Sorry laaa shikin... nampak gaya mas kena pujuk dia sekali lagik...





Friday, 10-Oct-2008 01:47 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya Aidilfitri....

3 of us... Iskandar tido demam..
My brother family.. pon tak cukup lagi sorang...
the whole family yang balik beraya ke Penang
View all 10 photos...
Ini laaa citer raya 2008 mummy di Penang.... Tak banyak gambar yang mummy leh snap this time... Sejak bertambah ahli keluarga nih, mummy pon tak sempat nak bersnap sangat. Tambah pulak Iskandar demam di pagi raya....
1st day raya tak berjalan mana-mana pon.... jaga iskandar ajer... alhamdullillah dia cepat sembuh. Tengahari tuh jer dah baik... leh tido macam biasa... Citer pasal Alysha pulak, balik raya kali nih ader bestcousin dier Farish... ligat laaa depa main. Sampaikan masa sessi bergambar pon dah berpeluh2. Rambut tak yah cakap laaa punya serabai....
Apa-apa pon.. alhamdullillah... kami selamat pergi dan balik.




Quote:
For all mommies out there, jemputlaaaa mai umah mummy yer. Rumah mummy sentiasa terbuka. Tapi call dulu yek... kami nih hujung minggu pantang cuti... kompem kuar cari barang utk new house.


Monday, 22-Sep-2008 09:25 Email | Share | | Bookmark
Berbuka at Nelayan Restaurant Titiwangsa with all my siblings

Alysha & Farish
Sedapnyer lauk kat situ...
Ini laa maid aku... nak posing gak dier...
View all 22 photos...
It was soo happening... this is the first photo yang berjaya aku ambik with all my siblings.. termasuk laaa abang ipar & kakak ipar aku.... Maklum laaaa aku dah ader maid nih... aku suruh maid aku jadi photog of the day.... hehehe... jadilaaaa... janji kami semua leh ambik gambar sekali.... bukan senang... selalunyer ambik ramai2 nih mesti salah sorang miss out.... hehehee...
Talk about this entry, sebenarnyer aku sibuk sangat2 sejak start kerja... mana tak nyer, ader big project masuk... sampaikan nak upload gambar pon tak sempat.... nak edit lagi laaaa...
Ini pon aku upload just purposely for Tok Abah & Mak Tok kat Penang yang rindukan cucu2... Here we go... dah 6 orang dah cucu2 tok Abah & Mak Tok.... Sepasang2 pulak tuh kami nih....hehehe macam merancang pulak... alhamdullillah... anugerah Ilahi.....
Lepas raya nih pulak, aku sibuk nak deploy project aku plus aku nak kena pindah rumah... arghh... tensionnyer.... makin banyak kerja aku....


From Left: My Hubby, Myself with Iskandar, Alysha, My Brother in Law, Kakak Ya (My sister nyer daughter), My eldest sister, My Eldest Brother with Farish, My sister in law with Damia & Abang Meme (My sister nyer son)....... conclusion... kami adik beradik anak sepasang-sepasang....



Tuesday, 29-Jul-2008 22:23 Email | Share | | Bookmark
Maya Alysha aka Kak Long

 
 
 
View all 6 photos...
Rasa-rasanyer lama sungguh mummy tak update gambar Maya yang terkini..... Penyakit M pon dah lepas... sekrg pulak Penyakit P yang timbul... Penyakit P nih penyakit pantang ler.... Mummy bersama Baby Iskandar genap 1 bulan on this Friday... Alhamdullillah... semuanyer dah selamat. Baby Iskandar pon dah makin sihat. Tapi entry kali nih nak citer pasal Kak Long jer...

Mulut Kak Long sekarang nih... fuhh... jenuh nak melayan tau...!!! Sesiapa yang berkesempatan berjumpa ngan Kak Long nih... kompem terkejut laaaa... makna tak nyer... dia bercakap mengalahkan orang tua2. So far, Kak Long dapat menerima kehadiran Baby Iskandar... setiap kali adik nangis jer... mesti Kak Long gi tepuk sambil baca LaillahaillAllah..... pastu kalo baby uh..uh.. jer... dia akan tolong mummy ambik segala peralatan adik dier.... alhamdullillah... Maya menerima kehadiran adik dier dengan penuh kasih sayang...





[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net